Sydbyens Private Børnepasser

Jette Würtz, Dalgasgade 19, Silkeborg Tlf 25782098

Kostpolitik


Kostpolitik - fokus på økologi

Til forskel fra den kommunale dagpleje, serveres der kun økologisk mad i min private børnepasning.

Jeg har fokus på, at måltiderne bliver rigtig gode, rolige og positive stunder i fælleskaber. Vi vil bruge sproget, og tale om, hvad der er sket - og skal ske- i dagens løb- også hjemme hos de enkelte børn.

Jeg tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger. (se nyttige links).

Jeg bruger som udgangspunkt ikke rafineret sukker, men mit fokus er ikke på 0 sukker, men mere på det sociale og selve læringen ved måltiderne.

Menuplanen lægges ind for en måned ad gangen. Som udgangspunkt serveres varm mad til middag flere gange i ugen.

Kost:

Barnets kostvaner tages der hensyn til. Hvad kan barnet lide, og hvad skal vi undgå. Det er vigtigt at barnet spiser sig mæt. Maden er økologisk og hjemmelavet. Der serveres morgen mad indtil kl. 07.30 (medmindre andet aftales) I løbet af resten af dagen serveres der tre måltider. 

Formiddagsmad og eftermiddagsmad:  Det kan eksempelvis være rugbrød, boller, grød , frisk frugt, hjemmelavet smoothies– hirsegrød– risengrød, pandekager med topping af frugt med naturlig sødemidler- hvis dette bruges.

Der serveres både kold og varm til frokost og dette kan være:

 Maden består af rugbrød med grønsager, pålæg og fisk. Ca. to gange om ugen serveres der varm mad. Dette kan være fisk med kogte grønsager og kartofler – en pasta ret med oksefars – kyllingekød med grønsager og ris. Maden er tilpasset børnenes alder. Det er varieret mad, som sikre at børnene bliver dækket ind kostmæssigt. (se evt. menu plan)